“Zvali su me Bogdan i Bjelica da čestitaju. Rekao sam im da poklone ne primam i da mi donesu zlatnu medalju”

0
Foto: Profimedia

Vlade Divac je član Kuće slavnih. Na konferenciji za medije povodom ulaska u košarkaški Partenon, jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena stajao je u narandžastom sakou sa amblemom “generacija 2019” i odgovarao novinarima na brojna pitanja.

Na prvo mesto, istakao je ponos, prenosi Žurnal.

“Drago mi je zbog moje familije, mojih saigrača, trenera, navijača, svih koji su me podržavali tokom svih ovih godina. Кada sam počinjao da igram košarku nikada se nisam nadao da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se to desilo. Ušao sam u odabrano društvo”, rekao je legendarni centar.

On se osvrnuo i na period proveden u reprezentaciji i evocirao lepe supomene iz reprezentativnog dela karijere.

“U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002. godine. To je period od 17 godina, sa prekidima zbog sankcija, kada nam nisu dozvolili da igramo. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom. Najemotivnija je sigurna zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. Iz mnogo razloga. Što se klupskih tiče, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine.”

Na kraju je malo pažnje posvetio i današnjim reprezentativcima koji su u Kini na Mundobasketu. Konkretno, Divac je razgovarao sa Bogdanovićem i Bjelicom koji igraju u “njegovim” Kingsima.

“Vrhunska generacija u Americi. Imaju izuzetno zapažene uloge u svojim timova, mnogi od njih su nosioci igre.. Jokić, Bogdanović, Bjelica, Boban, sada i Gudurić. Mladi su, imaju sjajnu perspektivu. Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Кuću slavnih. Rekao sam im poklone ne primam. Samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju”, zaključio je Divac.