Zorana Mihajlović: “Priča da ne treba da eksploatišemo jadarit je arogantno neznanje”

1
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC/MO)

(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da se tema zaštite životne sredine zloupotrebljava u političke svrhe.

Mihajlović je rekla i da su klimatske promene realnost i da država ima plan da bude energetski bezbedna, saopštilo je njeno Ministarstvo.

“A priče da treba da zaustavimo razvoj, da nema privrede, da ne treba da eksploatišemo jadarit, da nam ne treba RTB Bor – to je arogantno neznanje”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da postoje organizacije koje se bave životnom sredinom i učestvuju sa državom u poboljšanju zaštite, ali da se, kako je ukazala, “ta tema zloupotrebljava u političke svrhe”.

Ona je navela i da “takozvani političari iznose ekologiju na teren politike”, jer, kako je rekla, “tako žele da stupe na scenu”.

Mihajlović je navela i da (lider Narodne stranke) Vuk Jeremić govori da je projekat Jadar štetan, a u vreme dok je bio na vlasti izdate su dozvole Rio Tintu za istražna prava.

Ona je dodala da je (lider Stranke slobode i pravde Dragan) Đilas u intervjuu 2017. izjavio da je to (projekat Jadar) razvojna šansa i da Srbija treba da ima fabriku litijumskih baterija.

“(Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović) Ćuta se danas bori protiv svega, a svi znaju da je pokušao da dobije dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane, pa kada je nije dobio sad se bori protiv toga”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Srbij je ozbiljna država i mora da vodi računa o energetskoj bezbednosti i zaštiti životne sredine.

1 KOMENTAR

Comments are closed.