Zorana Mihajlović: “Oslobođenje” širi paniku zarad jeftinih političkih poena

2
Foto Vladimir Živojinović za Nedeljnik

(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je danas da su kritike koje je uputio pokret “Oslobodjenje” Mladjana Djordjevića u vezi sa projektom “Jadar”- pokušaj da se izazove panika kod gradjana zarad prikupljanja političkih poena.

“Zaštita životne sredine, razvoj i privredni rast mogu zajedno i to je put za bolju budućnost Srbije. Nemojte širiti strah kod gradjana da biste skrenuli pažnju na sebe, tako što ćete napadati predsednika Srbije i Vladu Srbije”, rekla je Mihajlovićeva, koja je i funkcioner Srpske napredne stranke.

Ona je istakla da je projekat “Jadar” potpuno novi projekat u rudarskom sektoru Srbije, koji će se realizovati uz primenu najmodernih tehnologija i poštovanje najviših evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

“Radna grupa Vlade koju toliko napadate, a da nije ni počela sa radom, formirana je upravo zbog toga što je ovaj projekat važan za budućnost Srbije”, rekla je ministarka i dodala da sve što se radi mora biti po najvišim evropskim i svetskim standardima kad je reč o ekologiji.

Kako je saopšteno iz ministarstva, pored gradonačelnika Loznice i načelnika Mačvanskog okruga, koji su već članovi radne grupe, razgovaraće se i sa svim relevantnim udruženjima gradjana i ekološkim NVO.

“Oslobdjenje” je saopštilo ranije danas da će se od projekta Jadar dodatno obogatiti Aleksandar Vučić i njemu bliski ljudi, a da će Srbiji ostati zagadjena zemlja i voda.

2 KOMENTARA

  1. Од кад почесмо да примењујемо еколошке стандардеод умерено загађене постали смо једна од најзагађенијих земаља европе. Питајте зрењанинце како кинески ЛингЛонг штити природу а капитални пројекат је и тада пратила “уз поштовање највиших стандарда у очувању животне средине”. Није ни чудо кад видимо ко је “зелени” министар у новој влади.

  2. А када нико не шири панику онда ви погушите грађане димом и чађи, као што је било у Бору. И најбоље је да нико “не таласа” док ви “обрћете” парице, наравно, у народну корист, јер ви иначе све пројекте реализујете уз поштовање највиших стандарда у очувању животне средине. Седи, један !

Comments are closed.