Zoran Mamić podneo ostavku nakon potvrđene presude: “Iako se ne osećam krivim, prihvatam odluku suda…”

1
Alastair Grant / AFP / Profimedia

Zoran Mamić podneo je ostavku na mestu trenera Dinama iz Zagreba.

Vrhovni sud u Zagrebu potvrdio je osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića, te bivšeg direktora kluba Damira Vrbanovića.

Zoran, koji je do ovog ponedeljka bio trener Dinama, osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora.

Nekoliko sati nakon objavljene presude, oglasio se i doskorašnji trener Dinama.

“Iako se ne osećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude potvrđena ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspeha u daljem radu”, poručio je Mamić.

Na sednici Upravnog odbora Dinama prihvaćena je ostavka Mamića, a kao novi trener imenovan je Damir Krznar, koji će ujedno obavljati i ulogu sportskog direktora.

Da Mamić nije sam podneo ostavku, Dinamo bi morao s njim da raskine ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest meseci ne može da vodi, ni da organizuje sportska takmičenja ili da obavlja stručne poslove u sportu.

Sve se ovo dešava samo tri dana pre nego što Dinamo igra revanš meč osmine finala Lige Evrope protiv Totenhema (prvo meč dobio engleski klub sa 2:0) i dok je u hrvatskom prvenstvu prvoplasirani sa dva boda više i utakmicom manje od Osijeka.

1 KOMENTAR

  1. Cuj ovo prihvatio je presudu. Pa da li te neko pita da li se je prihvatio ako je ona pravnosnazna. I kakva crna ostavka pa on ide u zatvor. Stvarno svasta i u Hrvatskoj. Dzaba im sto su u uniji.

Comments are closed.