“Znamo gde bi trebalo da ih gađamo…”: Selektor Đorđević najavljuje duel sa Italijanima kao najvažniji u karijeri

0
Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đođević govorio je za medije o predstojećoj utakmici reprezentacije na Mundobasketu.

“Spremamo se za Italiju, najvažniju utakmicu u ovom trenutku, najvažniju u našim karijerama. Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica”, rekao je Đorđević.

I Srbija i Italija su u prva dva kola upisale ubedljive pobede, pa će sutrašnji meč odlučivati o tome ko će biti pobednik Grupe D.

“Mislim da znamo gde treba da ih gađamo. Imamo našu igru, treba da uložimo određenu snagu. Znamo da su izvanredni šuteri, da su u dobroj formi, otvorili su prvenstvo sjajnom šuterskom serijom. Belineli, Datome, Galinari, Heket, Dela Vale… Svi oni mogu da dodaju kvalitet šutu. Đentile će nas napasti na niskom postu. Dosta su atletski snažni, ne i toliko visoki. Tražiće udvajanjima rešenja na našim centrima. Znamo šta nas čeka”, istakao je Đorđević.

Selektor je naveo da je pohvalio svoje igrače za ozbiljnost na utakmicama protiv Filipina i Angole.

„Pritisak je nešto sa čim svakodnevno živimo. Bilo bi loše da nema tog pritiska, jer onda znači da ne igramo za nešto što nam je jako značajno“, zaključio je Đorđević.