“Znam kako je kad ti se niko ne javlja posle izbora. Onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni posle…”

4
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/DS)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Socijalistička partija Srbije spremna za saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti i poručuje da onaj ko ga nije zvao nakon izbora, ne treba da ga zove ni posle formiranja vlade.

Ivica Dačić je gostujući na televiziji Hepi naveo da je SPS spreman za nastavak saradnje sa SNS-om, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti, preneo je RTS.

“Vlada će biti formirana onako kako pobednik izbora misli, nema tu nikakve dileme. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su dobili poverenje građana na izborima, na njima je da procene šta je za Srbiju najbolje. Što se nas tiče, mi smo jasno rekli da mi smatramo da smo uradili dobre stvari u prošlosti zajedno i spremni smo za nastavak te saradnje, a da li će to tako biti, na to pitanje odgovor treba da dâ Aleksandar Vučić”, navodi Dačić.

Ističe da odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba da se podiže tolika prašina.

“Znate neko sada misli da je to sada neko bogzna kakvo pitanje, da li će neko biti vlast ili opozicija. Ovde uopšte nije reč o broju poslanika, ovde uopšte nije reč o tome da li će njegova većina da bude ugrožena. Ovde je reč o tome da li postoji širi politički konsenzus, oko toga kojim putem će Srbija ići dalje imajući u vidu sve ove rizike koji postoje”, objašnjava Dačić.

Ocenjuje da je neumesno porediti politički uticaj pojedinih stranaka sa Socijalističkom partijom Srbije.

Dačić otkriva i da, bez obzira na priče i formiranje budućeg kabineta, on svakodnevno radi i da je vrlo aktivan u interesu države.

On je istakao da mu nije važno koje će funkcije obavljati sve dok radi za dobrobit srpskog naroda.

“Ja se 30 godina bavim politikom i nijednog trenutka nisam prekidao sa svojim aktivnostima zato što se ne zna da li ću biti na vlasti ili u opoziciji. Postoji taj period kada prođu izbori, period dok se ne formira Vlada, kada vam se niko ne javlja na telefon zato što ne zna da li ćete biti na vlasti ili u opoziciji. Ja svima poručujem – onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni posle”, ističe Dačić.

Kako kaže, nema čekanja već da svi ministri moraju da rade. 

“Nema šta da se čeka Vlada. Mora da se radi i ne smemo gubiti vreme. Svaki odgovorni čovek, pa i ministar, trebalo bi da radi svoj posao bez obzira na to što se tek čeka formiranje nove vlade”, rekao je lider SPS-a i kao primer naveo ministra Mladena Šarčevića, koji se požrtvovano posvetio svom poslu jer mora da se radi zbog početka nove školske godine.

Dodaje da je SPS dao mladim ljudima šansu da uđu u novi saziv parlamenta.

“Kad pogledate listu SPS-a i SNS-a to ne može da se prepozna u odnosu na doskorašnje vreme. Ja sam sada dao šansu mladima, ali oni tu šansu sada treba da iskoriste. Ponekad u životu šansu dobiješ samo jednom. Ako vi sada uđete u parlament i za vreme trajanja mandata se nijednom ne javite za reč ili ne radite na sopstvenom usavršavanju, uzalud ste ulazili”, objašnjava Dačić.

Dodaje da na listi SPS-a najstarija poslanica Smilja Tišma ima 91 godinu, a da najmlađa poslanica Dubravka Kralj ima 26 godina.

4 KOMENTARA

  1. Јел’ ти то Тадић испричао ? “Ističe da odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba da se podiže tolika prašina.” Партије су у Србији углавном интересне организације, али не у циљу остваривања бољитка за грађане, већ у циљу остваривања личних интереса и конкретне материјалне користи. Према томе, нема власти, нема коферчића. А без коферчића, нема ни смисла постојања и тада почињу “прелетања”. Поразговарај мало са Тадићем, уколико “зглајзнете” у опозицију ( у шта чисто сумњам ), можда није лоше да се и ви удружите у неку “велику” КПЈ,.. ти, Вулин и слични, који нам кујете “светлу” социјалистичку будућност. Није лоше као “пресипање из шупљег у празно”, а Тадић ипак то зна да ради. Ипак не могу да верујем да ће будући егзодуси Срба да се одвијају без вашег учешћа, тако да сматрам да је ово био само мали излив патетике.

  2. E pa magarče pošto se 30 godina baviš politikom i znaš šta si zla srpskom narodu napravio u tih 30 godina idi bre da te više ne gledamo i da nas više ne braniš po Bosni i Hrvatskoj. Sram te bilo govedo jedno.

    • Zar je moguće da neko ni posle 30 god. ne shvati da štrajk nije dobar način za smenu vlasti. Promeni način, za početak izađi na izbore!!!

Comments are closed.