“Znam da je veliki broj glumaca u njegovoj školi imalo strašna iskustva, da je čovek izuzetno manipulisao svojim uticajem…”

0
Fotografija: Igor Pavićević

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijane Jurić povodom hapšenja čuvenog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića napisao je na Tviteru da je to jedna od “priča za koju smo znali” i da bi “trebali da smo kao društvo ponosni na devojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vreme svog školovanja”.

On je potom rekao za portal Nova.rs da je njegova fondacija bila u kontaktu sa jednom od žrtava, te da su se zajedno konsultovali sa pravnim timom.

“Znam da je veliki broj glumaca u njegovoj školi imalo izuzetno strašna iskustva, da je čovek izuzetno manipulisao svojim uticajem i da je zaista malo nedostajalo da ostane zapamćen kao cenjena osoba u našem društvu, a pri tome je ozbiljan seksualni predator. Ovo je izuzetno hrabar korak ovih neverovatno odvažnih mladih ljudi i ja sam im neizmerno zahvalan zbog nekih  budućih potencijalnih žrtava i celog društva. Očekujem da čovek bude kažnjen za svoja zlodela”, rekao je Jurić.