“Znala sam da će ponoviti zločin”: Advokatica koja je zastupala prethodnu žrtvu Malčanskog berberina

0
Foto: MUP Srbije

“Znala sam da će ponoviti i zločin i to sam naglasila u svojoj završnoj reči 2005. godine kada sam zastupala maloletnicu koju je Jovanović silovao i ošišao. Još tada sam zahtevala da se za takve prestupnike uvede ‘leks specijalis’ kao što je uspela da se sada izbori Fondacija Jurić”, rekla je niška advokatica Tanja Minčić Marković.

Ninoslav Jovanović je tada osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice.

“Još uvek pamtim njegov spokojan izraz lica dok žrtva priča šta joj je radio. Svega sam se nagledala kao advokat ali mi nije bilo jasno kako neko može takvu smirenost i distancu da pokazuje a tiče se lično njega”, rekla je Minčić Marković za Novosti.

Opsežna policijska potraga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra, kako se osnovano sumnja, oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, traje već deseti dan.

Policija je našla više tragova koji ukazuju da otmičar stalno menja pozicije, svuda sa sobom vodi devojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca i Zaječara, prenosi Blic.

Za njima i danas traga više od 800 policajaca, pripadnika BIA, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i helikopteri.

Otkada je počela potraga za Malčanskim berberinom i devojčicom Monikom, prošlo je devet dana, a današnji, deseti, je ubedljivo najhladniji dan.

Tako na području Knjaževca gde se danas pretražuje teren temperatura varira od -2 na planinama i brdima u okolini do 2 stepena oko grada.

Više desetina građana priključilo se potrazi za devojčicom i omičarem, a helikopteri sve vreme nadleću reon koji se pretražuje.