“Znaju da krše zakon, jedino ih molim da ne upadaju u Predsedništvo”: Vučić o incidentu na protestu “1 od 5 miliona”

3
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da akteri jučerašnjeg incidenta ispred Predsedništva Srbije sami znaju da su kršili zakon, preneo je B92.

Vučić je dodao i da će zamoliti da se svake subote kada se održava protest “1 od 5 miliona” sklone ograde da bi oni pokazali svoje pravo lice i da ih “jedino moli da ne upadaju u Predsedništvo”.

“Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbeđenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je fizičko obezbeđenje – koje čine pripadnici vojske Srbije a ne, kako je rekao, privatno obezbeđenje – ispred Predsedništva Srbije reagovalo štiteći zakon, veoma blago, bez oružja i oruđa i uz minimalnu primenu sile, kada su demonstranti nasilno srušili ogradu i pokušali da upadnu u zgradu.

On je pozvao pripadnike vojne policije da u narednim prilikama “ne poštuju striktno zakon” i da puste demonstrante da urade šta žele, navodeći da idući put neće ni biti obezbeđenja, sem devojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je u pitanju kršenje zakona.

Vučić je rekao da je ispred predsedništva Srbije bilo 225 do 228 ljudi, a u šetnji od 356 do 384 ljudi, te dodao da je demonstrantima omogućeno da priđu najbliže moguće predsedsdništvu, kako je u malom broju zemalja omogućeno.

On je rekao i da u trenutku incidenta nije bio u predsedništvu.

3 KOMENTARA

Comments are closed.