“Životi naše dece nemaju cenu”: Zorana Mihajlović apelovala na sve vozače

3
Foto: Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno jer je u julu u nesrećama stradalo 63 ljudi, saopštilo je to Ministarstvo.

“Životi naše dece nemaju cenu”, rekla je Mihajlović i podsetila da je u poslednjih deset dana poginulo desetoro mladih, među kojima je bilo dvoje dece.

Ona je povodom poslednje saobraćajne nesreće u kojoj je četvoro mladih poginulo, a još četvoro teško povređeno, istakla da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja posebno definisan član koji se odnosi na mlade vozače i koji jasno propisuje ograničenja i pravila ponašanja u saobraćaju.

“Od toga da ne smeju da budu za volanom od 23 časa do 6 ujutru, da mogu da upravljaju samo vozilom određene snage, uz pratnju odraslog, da ne smeju da konzumiraju ni trunku alkohola, do toga kojom brzinom smeju da se kreću”, rekla je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade uputila je saučešće roditeljima i porodicama nastradalih, a svim učesnicima u saobraćaju apel da poštuju saobraćajne propise i voze odmorni.

3 KOMENTARA

  1. Obezbedi uslove ministarko.
    Ko je zaduzen da uklanja i kažnjava vozače koji parkiraju na trotoaru?
    Natera saobraćaju policiju da nešto rade da su na ulicama i kontrolišu saobracaj. Sad umesto policajaca to treba da rade korumpiranih milicajci koje nazivate komunalna policija. Oni sem otimanja robe na pijacama ništa nerade.

  2. Beskrajne prazne price umesto rigoroznih kazni, polu divljim ljudima na drogi i alkoholu se ne salju molbe.

  3. Nadgledas manjkave izrade puteva ali moralises o sigurnosti na njima.
    Niko nema sto srpski komunista imade.

Comments are closed.