“Zidan računa na mene”: Luka Jović o debiju u dresu Reala i novinarima koji su pustili mašti na volju

0
Profimedia

Fudbal se zakotrljao konačno i u Španiji. Verovatno najbolje, a svakako najskuplje što srpski fudbal ima, na Pirinejima će tražiti sreću u novoj sezoni i to u dresu Kraljevskog kluba.

Od kada je Luka Jović došao u Real Madrid, novinari su malo opustili ruku pa dali sebi za pravo da, dajući mašti na volju, pišu svašta o Jovićevim počecima u Madridu.

Španski mediji spomenu pozajmicu, srpski mediji loše prevedu da Jović ne treba Zidanu, pa Španci prenesu tvrdnje srpskih medija.

Međutim, da su te priče prazne, pokazao je i Jovićev debi u pobedi protiv Selte.

“Fenomenalan je osećaj kada odigrate prvu zvaničnu utakmicu na svetu. Utisci su sjajni, a nadam se i većoj minutaži”, rekao je Jović u intervjuu za “Novosti”.

Bilo je treme, tvrdi Bijeljinac, ali je ona bila “pozitivna”.

“Zidan veruje u mene. Od kada smo počeli da sarađujemo, njegova priča se nije promenila. Iz dana u dan učim od njega, a pošto je u pitanju čovek koji je i kao igrač i kao trener bio u vrhu svetskog fudbala, veoma mi je drago zbog toga”, rekao je Jović, dodavši da ga ne dotiču lažni natpisi u novinama.

“Potrebno je vreme za prilagođavanje klubu, igračima, samom načinu igre. Više volim da konstantno doprinosim svom timu i da rastem uz njega, nego da u nekoliko utakmica zablistam, a da me posle nigde nema. Svako od nas je različit. Benzema je vrlo inteligentan fudbaler, mnogo iskusniji od mene. Učim od njega”, rekao je Jović.

Srpski reprezentativac je dodao i da je porazgovarao sa Ljubišom Tumbakovićem, koji je poslednjih dana posetio veliki broj reprezentativaca u Nemačkoj i Engleskoj.