Željko Mitrović i Ksenija Vučić osuđeni na novčanu kaznu za povredu prava maloletnika

0
screenshot TV Pink

(Beta) – Predsednik Pokreta “Oslobođenje”, Mlađan Đorđević, objavio je danas da su vlasnik TV Pink Željko Mitrović i novinarka te televizije Ksenija Vučić prvostepeno osuđeni na novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog, kako je naveo, plasiranja neistina o njegovom maloletnom sinu.

Navodeći da su Mitrović i Ksenija Vučić “lažno” optužili njegovog sina da je u junu na protestu budućih srednjoškolaca ispred zgrade Ministarstva prosvete “zapalio sliku” ministra Mladena Šarčevića, Đorđević je ocenio da presuda Višeg suda u Beogradu od 15. septembra “pokazuje da možda ipak ima nade za srpsko pravosuđe”.

“Da režimu Aleksandra Vučića i njegovoj medijskoj propagandi nikada i ništa nije bilo sveto, pa ni zloupotreba maloletnika za obračun sa političkim neistomišljenicama, potvrđuje upravo slučaj prošlogodišnje brutalne medijske propagande protiv naše porodice koju je predvodila lično gospođa Ksenija Vučić, bivša supruga Aleksandra Vučića, zajedno sa vlasnikom televizije Pink Željkom Mitrovićem”, piše u saopštenju.

Oni navode da su po presudi Ksenija Vučić, Željko Mitrović i Televizija Pink dužni da “na ime nematerijalne štete usled povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloletnika uplate Đorđevićevom sinu 200.000 dinara sa zateznom kamatom”.

“Po želji našeg sina, novac će biti uplaćen u humanitarne svrhe, konkretno organizaciji ‘Dečja radost’ sa Kosova i Metohije”, piše u saopštenju.