Zelenović: “SNS ima pravo žalbe, ali ćemo najverovatnije ponoviti izbore u Šapcu”

0
Foto: Printscreen N1

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste “Šabac naš grad” na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je danas da se sa velikom verovatnoćom može predvideti da će se izbori u ovom gradu ponoviti, kao i da bi trebalo da se krivično odgovora zbog brojnih nepravilnosti koje su pratile glasanje.

“Na odluku Gradske izborne komisije da se lokalni izbori u Šapcu ponove postoji pravo žalbe Upravnom sudu, ali je važno da je komisija utvrdila nepravilnosti koje su utemeljene u zakonu i dovele (do toga) da se izborni proces ponovi, da dođe do ponovnog glasanja u Šapcu, i one su pravno obrazložene”, rekao je Zelenović, dugogodišni gradonačelnik Šapca za TV N1.

On je rekao da je rok da se odluči o žalbi, za koju se očekuje da je podnese Srpska napredna stranka (SNS), jer je prehodno proglasila svoju pobedu u tom gradu, “vrlo kratak”.

Na primedbe SNS da je na potpisivanju zapisnika lista koju predvodi podnela svega nekoliko prigovora, Zelenović je rekao da se u tom trenutku mnogi prigovori nisu ni mogli utvrditi – kao što je veći broj listića u glasačkoj kutiji – sve dok se nije pogledala potpuna dokumentacija.

“Po svim istraživanjima koja imamo, mi smo egal, ali mi imamo koalicione partnere koji sa nama dugi niz godina i sa njima imamo većinu”, rekao je Zelenović.

On je naveo da “Šabac hoće da se bori za svoju slobodu, da odbrani normalan život, koji mi imamo u gradu”.

“Nakon izbornog dana ljudi u Šapcu su bili očajni, ali to ih nije obeshrabrilo. Evo, posle odluke Gradske izborne komisije, u Šapcu se dešava novi polet i energija i na tome ćemo mi gurati i nositi ovu zajedničku stvar do naše pobede”, rekao je Zelenović.

(Beta)