Zdravko Ponoš prvi put posle izlaska sa Sajma: “Da se tamo leče pacijenti, neko bi nekad video lekara sa stetoskopom. Da je neko planirao da to bude bolnica, ne bi je dao na upravljanje vojnom veterinaru…”

8
screenshot/N1

Visoki funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš godinama je bio uspešan vojnik koji je prošao najznačajnije škole i na kraju postao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, ali o nevidljivom neprijatelju koga je uspeo da pobedi nije mogao da izučava ni u jednoj vojnoj strategiji.

O tome kako je izgledala borba sa koronavirusom, lečenju na Sajmu, ali i političkim događajima koji prate vanredno stanje i infektivnom stanju srpskog društva, Ponoš govori za Nedeljnik.

O lečenju na Sajmu je rekao:

“Hala jedan Beogradskog sajma prozvana je ‘Privremena bolnica Beogradski sajam’ i data na upravljanje Ministarstvu odbrane. Od ove četiri reči prva je nepotrebna, a druga netačna. Sajam nije bolnica, tamo se niko nije lečio. Beogradski sajam je prostor za izolaciju sa 700, a ne kako je vlast slagala sa 3.000 ležajeva.

Da je neko stvarno planirao da to bude bolnica, ne bi tu “ustanovu” dao na upravljanje vojnom veterinaru koji se tokom karijere više bavio kvalitetom junećeg mesa nego zdravljem krava. Da je bolnica, pacijenti bi imali redovan kontakt sa medicinskim osobljem. U bolnicama se to praktikuje kao vizita. Da se tamo leče pacijenti, koji po pravilu imaju respiratorne probleme, neko bi nekad tamo video lekara sa stetoskopom ili oksimetrom. Boravak na Sajmu je, u zdravstvenom smislu, rizično gubljenje vremena…”

OPŠIRNI INTERVJU SA ZDRAVKOM PONOŠEM ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 7. MAJA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NSTORE.RS

8 KOMENTARA

 1. Pa ako postoji onakav Ministar Vojni,nasa sramota,bilo bi cudno da i Sajam drugacije funkcionise/izgleda .

 2. Nezna ni gde je bio ni zasto, kad bi narod znao kakvi su mu prvaci digla bi mu se kosa na glavi,reče neko.Tako i ovaj ni dal je pošo ni dal je došo

 3. Незахвални, себични пропалитет!
  Пропао си тотално. Шта си очекивао? Стриптизете? Па тамо и јесу смештани грађани којима је одређена изолација. Да не седе кући и не крше самоизолацију, смештају се на сајам где војска чувс улаз-излаз
  Тамо су грађани који не осете никакве тегобе али су заразни.

 4. Po svom lošem običaju, Ponoš se baš nalupetao. Zar uglednog lekara urgentne medicine da poistoveti sa veterinarom? Ovako je bulaznio i dok je bio NGŠ. Njegove škole i dužnosti u Vojsci, pre političkog postavljenja za Načelnika GŠ, bolje da ne pominjete jer su na nivou osrednje neuspešnog oficira.

  • Radenko ti bulaznis.Da bi se doslo do cina general moraju se zavrsiti silne skole.Tvoje simpatije su sigurno na strani ministra vojnog osrednje uspesnog pravnika.

 5. А је л се бивши војни начелник запитао како и зашто је поверен војном ветеринару? Није то без логике!

Comments are closed.