Zdravko Čolić u vojsci peva pred Titom. Karmin je završio na Titovom obrazu, a on je Čoli rekao: “Dobro je tebi, vojniče…”

2
Foto Profimedia

Jedna od anegdota iz života popularnog pevača Zdravka Čolića govori o čuvenom susretu sa Josipom Brozom Titom kada mu je “najveći sin naroda i narodnosti” rekao “Ti uživaš…”.

Čola je svojevremeno u intervjuu za Nedeljnik detaljno ispričao kako je do toga došlo.

“To da vojnik peva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Posle mesec i po dana u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom”, rekao je Čolić.

Nastupili su posle njegovog novogodišnjeg govora.

“Devojke u trikoima, Lokice, i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu. Pevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke ga je poljubila i namerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala.

A Tito joj kaže: ‘Navikao sam ja.’ A meni je dobacio: ‘Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa devojkama u trikoima i peva se.’ Ali to je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno”, rekao je Zdravko Čolić.

2 KOMENTARA

  1. Cola 68, Bregi u martu bi 69, Cola iz sarajevske Zagrebacke ulice, Brega iz bivse Milosa Obilica ulice iznad Bascarsije.
    Ostali su samo jos ova dvojica muzickih golijata sa nasih prostora…

Comments are closed.