Zdravko Čolić poklonio stan u Sarajevu prijatelju vojnom veteranu. Drugoj porodici poklonio je vikendicu

5
Foto Nebojša Babić

Zdravko Čolić je svojevremeno poklonio stan u kojem je odrastao, u sarajevskom naselju Grbavica, svom prijatelju koji je ratni vojni invalid, piše Blic.

Zdravko Čolić je živeo u Sarajevu do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine, navodi list.

Bio je to, kako kažu, gest o kojem je cela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga seća. Osim stana, pevač je u Bosni, u mestu Hadžići, posedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom.

“Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živeo sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti” rekao je on za medije 2007. godine, a prenosi “Blic”.

5 KOMENTARA

 1. A kakve to veze ima?
  Jesu li neki invalidi manje ili vise invalidi ako su izvjesne vjere/nacionalnosti?

  • Има везе како да нема, не сећам се да је неки Муслиман-певач поклонио стан-кућу Србину РВИ!?
   А већ сам у првом коментару написао да је то свакако леп гест, али ето занима ме у којој војсци је био тај РВИ???

   • U kojoj god da je bio je svakako na**bao i siguran sam da bi tu svoju vjeru/nacionalnost rado miijenjao za onu drugu samo da mu vrate noge, ili kaoji mu vec dio tijela fali.

    A sto jest jest, rekao si da je “lep gest” i to postujem.

    Sto se ostalog tice, opusti se. Vec 30+ godina vas (i jedne i druge i trece) saltaju a vi nikako da shvatite da je “klasna borba” najvaznija.

    • Да, али зашто нико од других и трећих није поклонио стан Србину инвалиду?????
     Филантропија је стварно лепа, али зашто мо Срби да буду филантропи!?
     Иначе, нико мене лично не може да шалта или лаже, али једноставно неке ствари не штимају

 2. Леп гест у сваком случају, али питам се, је ли тај РВИ Сбин или Муслиман!?

Comments are closed.