Zdravko Čolić, najveća srpska enigma: Ne mrze ga, i još mu se dive – Čitajte u Nedeljniku

1
Foto Nebojša Babić

Ni po najtupavijem Marvelovom scenariju ne bi se u laboratoriji stvorio takav majčin sin, ozračeni superheroj koji bi mogao da naruši mit o Zdravku Čoliću. Šta bi učinila vojska tih stripovanih čudovišta, prekomandovanih u novi Holivud, zbog kojih Kventin Tarantino želi da zbriše u pustinju, kupi prikolicu i postane američki Džoni Štulić.

Pokušali bi da se udruže i sprže ga, a onda njegov pepeo prospu po galaksiji, ali bi pre toga morali da održe zajednički sastanak, verovatno u odvodu beogradske kanalizacije, gde bi smislili plan, potom se prerušili i kupili karte za koncert u Areni. To su i učinili. Karakondžule su se pretvorile u obične beogradske momke, skrivajući pažljivo kandže, kuke, pipke i ostale dodatke njihovim telima. Samouvereno su seli u prvi red i čekali da potamane publiku, otmu Zdravka, polete sa njim u nebo i potom ga pretvore u brašno.

Čola je izašao na scenu i krenuli su prvi taktovi stare balade „Dobra vam noć, prijatelji…“.

Superheroji su se pogledali i umesto da im se naoštre kandže, zasuzile su im oči. Srebrni letač se naježio, Derdevil se zagrcnuo, Iks-ljudi i Kapetan Amerika počeli su da se nervozno osvrću oko sebe. Spajdermen se povukao u sebe. Od zaljubljenog para uzeli su kokice, ali kulturno, i počeli da se nalivaju koka-kolom. Vreme za akciju je odavno prošlo, iz komandnog centra su im naredili da se priberu i umesto strina, povrate status uglednih čudovišta i konačno se obračunaju sa Zdravkom Čolićem…

CEO TEKST ALEKSANDRA APOSTOLOVSKOG U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 14. NOVEMBRA. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici.

Svi čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju 50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku

1 KOMENTAR

  1. Ne moras nikoga da volis, ali nemas pravo da nekoga mrzis. A ako i kada ne mrzis nikoga, onda nece, nema ko da te mrzi. Nekad jesam, ali sada ne slusam njegove pesme i ne bih se ni usudio da ih slusam. Ali g, jednostavno ne mrzim.

Comments are closed.