Zbog tolerancije, razumevanja, saosećajnosti: Džasinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, počasna građanka Novog Pazara

2
Foto: Profimedia

Skupština Novog Pazara proglasila je na svečanoj sednici povodom Dana grada, premijerku Novog Zelanda Džasindu Ardern za počasnu građanku, prenosi N1.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da je Ardern, iako mlada liderka, u jednom od najtežih trenutaka za njenu državu zadivila ceo svet svojim stavovima.

“Šireći toleranciju i razumevanje ona je mnogim liderima dala primer kako se u jednoj zemlji poštuju građanska prava i kako se u nemilim događajima pokazuje saosećajnost i zaštita žrtava”, poručio je Biševac.

Lokalni parlament dodelio je i povelje grada ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za doprinos razvoju zdravstva Novog Pazara i direktoru “Srbijavoda” Goranu Puzoviću, rođenom Novopazarcu, zbog zasluga za korićenje Raške i Deževske. Priznanje je dobio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić za unapređenje kulturne saradnje između Novog Pazara i Sarajeva.

Novi Pazar, kako prenosi N1, danas slavi 558 godina postojanja, odnosno, od 20. aprila 1461. godine kada se prvi put pojavljuje u pisanim spisima u jednom dubrovačkom dokumentu. U sklopu obeležavanja Dana grada organizovane su brojne kulturne i sportske manifestacije, a nastupiće i Bijelo dugme.

2 KOMENTARA

  1. Pogledajte ovu politicarku,jedna divna osoba,pa je uporedite sa onom zmijom Mari le Pen!

Comments are closed.