Zbog pretnji Trampu, Tviter trajno zabranio nalog iranskom vrhovnom vođi…

0
SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

(Beta-AP) – Tviter je danas trajno zabranio nalog povezan sa kancelarijom iranskog vrhovnog vodje na kome je objavljena fotografija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf u senci velikog bombardera.

Portparol Tvitera rekao je za Asošijeted pres da je tvit prekršio “politiku kompanije o nedozvoljenom nasilju” na toj društvenoj mreži.

Ostali nalozi za koje se veruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vodje ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni.

Ranije ovog meseca, Fejsbuk i Tviter ugasili su naloge Trampu zbog navodnog podsticanja napada na Kapitol, korak bez presedana koji je pokazao ogromnu moć tehnoloških giganata u regulisanju govora na njihovim platformama.

Aktivisti su ubrzo pozvali kompanije da svoju politiku podjednako primenjuju na političke ličnosti širom sveta u cilju borbe protiv govora mržnje i sadržaja koji podstiču nasilje.

Fotografija uz reči “Osveta je izvesna” objavljena je kasno sinoć na nalogu @khamenei_site.

Pretnja se odnosi na Hamneijevo upozorenje kada je prošlog meseca, uoči prve godišnjice američkog napada na aerodrom u Bagdadu kada je ubijen najviši vojni komandant general Kasem Sulejmanija, rekao da će se osvetiti za njegovu smrt.

“Osveta će se sigurno dogoditi u pravo vreme”, izjavio je tada Hamneji.

Tviter je ranije ovog meseca uklonio objavu Alija Hamneija s tvrdnjom da su “potpuno nepouzdane” vakcine protiv kovid-19, uvezene iz SAD, Velike Britanije i Francuske, i da “nije neverovatno da žele da zaraze druge narode”.