Zbog napada na Trifunovića na protestu PSG podnosi krivičnu prijavu

0
BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS

Pravni tim Pokreta slobodnih građana podneće u sredu Prvom opštinskom javnom tužilašvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog napada na lidera PSG Sergeja Trifunovića 8. jula, na protestu ispred Skupštine Srbije.

Šef Pravnog tima PSG Aleksandar Petrović rekao je da se posle događaja protekle nedelje, ekspresnih presuda Prekršajnog suda i prekomerne upotrebe sile policije, postavlja pitanje da li u Srbiji postoji pravna država i da li važi za svakoga.

„Sećamo se ažurnosti tužilaštva tokom Prajda 2014. godine, kada su se sa one strane pendreka našla nečija braća“, rekao je Petrović i naglasio da je njihova krivična prijava prilika da se pokaže ažurnost tužilaštva i za ostale građane.

Pokret će podneti i žalbu Ustavnom sudu, kojom se traži poništavanje izveštaja Republičke izborne komisije o konačnim rezultatima izbora, jer RIK to nije mogao da usvoji jer je pred Upravnim sudovim više od hiljadu žalbi.

„Može se kontatovati da se Srbija danas nalazi na litici, iza koje je autoritarni ambis“, ocenio je Petrović.

Član Predsedništva PSG Radomir Dunjić kritikovao je ponašanje zaštitnika građana Zorana Pašalića, aludirajući na njegovu izjavu o ponašanju dvoje službenika koji su prošli pored muškarca, kojeg su na protestu dok je ležao tukla prvo trojica, a potom još desetina policijaca, dok su ga dvojica sklonila na trotoar.

„Izjavom da su oni postupali zakonito, Zaštitnik građana je ostvario sve uslove da podnese ostavku, jer je srozao svoju funkciju“, smatra Dunjić, preneo je N1.