Završena iskopavanja kod hrama Hrista Spasa u Prištini – nema grobnice, ni posmrtnih ostataka…

2
Foto Profimedia

Nadležne vlasti na Kosovu i Metohiji završile su iskopavanje sumnjive masovne grobnice u okviru kampusa Univerziteta Priština u centru grada, započetog 26. novembra.

Kuštrim Gara iz Komiteta za nestale osobe potvrdio je za Kosovski servis Radija Slobodna Evropa da tokom tri dana iskopavanja nisu pronađeni posmrtni ostaci žrtava posljednjeg rata na Kosovu. Dodao je i da neće biti više iskopavanja na ovoj lokaciji.

Ovo je drugi put da se vrši iskopavanje na zemljištu univerziteta u blizini hrama Hrista Spasa, ali sada je u pitanju druga lokacija od one iz jula 2016. kada nisu pronađeni tragovi o postojanju grobnice.

Tužiteljka Hajdari je nakon početka iskopavanja izjavila da se, u poređenju sa iskopavanjem 2016. radi o dve nove lokacije, određene na osnovu svedočenja čoveka koji tvrdi da je očevidac sahranjivanja posmrtnih ostataka na tom mestu, nakon rata.

RSE piše da kosovske vlasti u cilju pronalaženja 1.600 nestalih u ratu na Kosovu i Metohiji, planiraju da nastave sa iskopavanjima i potragom za masovnim grobnicama.

2 KOMENTARA

Comments are closed.