Zatvara se bolnica na Beogradskom sajmu, pacijenti se prebacuju u Mladenovac

0
Foto: Ministarstvo odbrane

Direktor privremene kovid bolnice na Beogradskom sajmu Goran Bojović saopštio je da se ta bolnica danas zatvara i da će pacijenti biti prebačeni u Specijalnu bolnicu u Mladenovcu.

“Dogovoreno je da u 12 sati ekipe Hitne pomoći prebace pacijente u specijalnu bolnicu u Mladenovcu”, rekao je Bojović za RTS i dodao da je, prema rečima epidemiologa, to trenutno najbolje opremljena bolnica za kovid.

Objasnio je da će 45 pacijenata biti danas prevezeno, a za ostalih 57 čekaju se rezultati. Očekuje se da će 52 biti negativna.

“Ponosni smo na Sajam jer nijedan medicinski radnik ni ostali koji su tamo angažovani nisu bili pozitivni. Mislim da je to ogroman uspeh države i svih nas”, rekao je Bojović, prenosi N1.

Podsetio je da je vojska napravila 3.000 smeštajnih kapaciteta u nekoliko hala, ali da je samo Hala 1 korišćena kao kovid bolnica.

Istakao je i da su spaseni životi 60 ljudi kojima se zdravstveno stanje pogoršalo, a kasnije su prebačeni u kliničke centre.

Bojović je naglasio i da niko nije umro na Sajmu, koji je bio namenjen za pacijente bez simptoma, ili sa lakšom kliničkom slikom.

Već danas će se početi sa rasforimiranjem kreveta i ormana i dezinfekcijom. Medicinski otpad će biti uklonjen, a ono šta može da se koristi, biće prosleđeno.

Bojović očekuje da će u naredna dva dana Sajam i sve oko njega ponovo funkcionisati redovno.

Koordinator privremene kovid bolnice na Beogradskom sajmu, pukovnik Veljko Milić, izjavio je ranije danas za RTS da se nada da će ta bolnica biti zatvorena narednih dana i dodao da je kroz tu privremenu kovid bolnicu prošlo oko 1.300 pacijenata, o kojima se brinulo oko 620 zdravstvenih radnika i iz vojnog i civilnog sektora.