“Zašto ste kao lekar dozvolili da budete u sporednoj ulozi protiv epidemije?”: PSG postavio nekoliko pitanja gradonačelniku Radojičiću

1
Foto: Printscreen Youtube N1

Pokret slobodnih građana (PSG) upitao je danas gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića koliko je novih vrtića i škola otvorio u glavnom gradu u prethodne dve godine koliko je na toj funkciji, kao i dokle se stiglo sa projektom izgradnje dečije bolnice Tiršova 2.

Član Predsedništva PSG Pavle Grbović upitao je Radojičića i zašto je kao lekar i gradonačelnik dopustio da bude “u sporednoj ulozi u borbi protiv epidemije koronavirusa”. 

“Da li Vas zabrinjava što u Beogradu često gore deponije i što je Beograd u više navrata bio najzagađenija prestonica u svetu? Kako se osećate kada Goran Vesić seče drveće i nepovratno betonira Beograd? Da li ste razgovarali sa građanima Dorćola koji su protestovali zbog izgradnje trolejbuske mreže u toku policijskog časa”, upitao je Grbović a preneo PSG. 

Pozvao je gradonačelnika da odgovori i “zašto se građani Beograda i dalje smrzavaju u periodu van grejne sezone, a plaćaju grejanje svih 12 meseci godišnje”. 

“Da li ste rešili probleme saobraćajnih gužvi i zašto Beograd ne koristi prednosti dve reke za uspostavljanje rečnog saobraćaja? Da li ste regulisali poslovanje tradicionalno najvećih gubitaša koji isisavaju novac poreskih obveznika i građana Beograda? Zašto ste dopustili da komunalna preduzeća raspodeljuju dobit, a da rastu cene usluga koje pružaju građanima”, upitao je Grbović.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ovo zaslužuje komentar u sentenci koju je izrekao jedan “pravi komunista” , a nije bio “komunjara”, a ona glasi: “Zašto supa nije masnija a salata nije ukusnija” dok sedi za državnom trpezom a povodom otvaranja neke nove fabrike. Mladi čovek postavlja prava pitanja koja su meni kao beograđaninu bila u glavi i ranijih godina a koja nisam čuo od mladih u to prethodno vreme. Verovatno ne pamti “staru Tiršovu” dok su ga roditelji vodili tamo kada je bio bolestan kao ja koji sam u nekoliko navrata vodio moju decu, pa je pamtim kako je izgledala ranije. Kao prvo ne shvata šta je posao gradonačelnika i šta je i taj pa i prethodni gradonačelnik zatekao stupajući na to mesto. Da li sve može da se napravi za 5-6 godina ili za to treba vreme. Bez reči kako je Beograd izgledao pre 7 godina a kako izgleda danas! Ne bih dalje jer ima toga koliko god hoćete.

Comments are closed.