“Zašto nisam igrao za reprezentaciju? Rekli su i da nemaju para da mi plate put. Igrao sam jednom protiv Brazila, verovatno jer mi ne treba prevodilac…”

0
screenshot/youtube/aljazeera

Kada se govori o Dejanu Rambu Petkoviću postavljaju se dva pitanja: kako je jedan stranac uspeo da postane fudbalsko božanstvo u Brazilu i kako to da nije igrao za reprezentaciju tadašnje SR Jugoslavije.

Odgovor na prvo pitanje može da se svede na to da je igrao neverovatno dobro “kao da je Brazilac”, a na drugo pitanje nikada nismo i verovatno nećemo dobiti jasan odgovor.

Petković je u ispovesti za Sport klub govorio i o tom aspektu svoje karijere.

Rambo je, na kraju, odigrao samo osam mečeva za reprezentaciju uz dva postignuta gola.

„Mislim da je to sramota. Nažalost, ljudi koji su u to vreme bili u reprezentaciji su imali neka druga razmišljanja, planove, želje, namere, možemo da nazovemo to kako god hoćemo. Ja sam u mlađim kategorijama imao najveći broj utakmica i davao sam golove, bio sam to što sam bio. Odem u Real Madrid i odjednom me nema u reprezentaciji. Nema logike”, rekao je on.

Rekao je i da je bio naajbolji u kadetima, omladincima i prvom timu. A kada je otišao u Real Madrid prestao je da postoji za reprezentaciju.

“Odem u Sevilju, odem u Brazil, pa odigram jednu utakmicu kada je naša reprezentacija gostovala i igrala sa Brazilom. Tada je Živadinović bio trener. Međutim, tada sam odigrao verovatno jer mi ne treba prevodilac, takvo je moje shvatanje bilo. Kasnije kad sam igrao u Italiji, Vujadin Boškov me je zvao, on je znao igrače, znao je ko sam i šta sam. Budem i kapiten protiv Kanarskih ostrva i protiv selekcije Katalonije. Posle toga nestajem sa mape. Počele su neke gluposti da se pričaju, ne treba nam, daleko je, nemamo para da platimo taj put. Bilo je za neke utakmice ‘ne treba nam’ a onda kada dođe takmičenje idu oni koji su se izborili za evropsko ili svetsko”, ispričao je Rambo.