Zašto ne radi privremena bolnica u Šapcu? Dr Gojković: Ne želim nikog da uvredim, ali krizni štabovi gradova nisu kompetentni da organizuju takav vid lečenja…

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Pokrajinski sekretar za zdravtstvo Zoran Gojković izjavio je na redovnoj konferenciji za medije u Palati Srbija da se privremene izolacione bolnice formiraju na osnovu predloga Kriznog štaba i stručnih lica koji rade u okviru njega.

“Predlog se donosi na osnovu procene epidemiološke situacije i broja obolelih”, objasnio je Gojković.

Na pitanje zašto privremena izolaciona bolnica u Šapcu ne radi, iako ju je taj grad obezbedio, kao i infektologa, Gojković je rekao da Krizni štabovi određenih gradova nisu kompetentni da organizuju takav vid i proces lečenja, “bez želje da nekog uvredi”.

“Takve bolnice zahtevaju veliki broj zdravstvenih radnika, potrebno je raditi u više smena i potrebna je jedna ozbiljna logistika, sve su to razlozi što privremene bolnice ne mogu postojati u svakom gradu”, rekao je on.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. A u Novom Pazaru može? Znači kod opozicije ne može a kod koalicionih partnera može. Ok. Prodali ste veru za večeru, doktori.

  2. Ovo prosto ne mogu da verujem. Sabac nije tek neka palanka. Obezbedili su sve sto ima Beogradski Sajam i vise od toga (sem pijane zurke uz narodnjake). Rec je o laksim slucajevima. Rec je o zelji da pomognu opterecenje na bolnicu, da pomazu svoj grad i okrug, da rasterete Beograd i ambulante. Cak su nasli i Infektologa (mada to nije bilo neophodno kako je tvrdio Loncar). I opet.. nemate logistiku, nemate smene.. ali kako mogu tako nesto da tvrde kada nisu dosli ni da pogledaju? Hajde da dodje neki strucnjak pa kaze.. nemate ovo, ono, treba da imate ove stvari pa da se vidi sta fali i da se krene u rad. Ali odbijaju da uopste pogledaju a daju ovakve sulude komentare. Da sam na mestu grada Sapca, ja bi pustio tu salu u rad pa nek salju miliciju da ih gone ako imaju petlju. Verujem da se zakon mora postovati, da se vlast mora postovati, ali kad nema zakona u ponasanju vlasti onda covek mora biti vodjen opstim dorbrom. Salus populi suprema lex esto

Comments are closed.