Zašto je Tviter trajno suspendovao Trampov nalog: Hronologija svih uvreda od 2015. do 2021. godine…

0
Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia

Kompanija Tviter je 8. januara saopštila da je trajno suspendovala nalog bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje, nakon što su tri dana pre toga njegove pristalice upale u Kapitol i izazvale nasilje i nemire kakve SAD nisu doživele.

„Posle detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa naloga @realDonaldTrump i konteksta oko njih trajno smo suspendovali račun zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja“, navela je tada kompanija u tvitu.

Međutim, u pitanju je bila samo “kap koja je prelila čašu”, budući da je Tramp, od trenutka kada je u junu 2015. godine krenuo u svoju predsedničku kampanju, koristio ovu platformu i da pohvali, pokudi, zabavi, lobira, uvredi, iznese svoju – često pogrešnu – verziju događaja, razne teroije zavere i naposletku, poruke koje podstiču na nasilje.

Njujork tajms je je dokumentovao i objavio listu svih verbalnih napada koje je Tramp objavio na Tviteru za skoro šest godina. Hronološki, od 14. juna i tvita u kom je političare okarakterisao da “mnogo pričaju i ništa ne rade”, pa do poslednjeg u kom je Antifu nazvao “teorirističkom organizacijom.

Kompletnu listu Trampovih tvitova možete pogledati ovde.

Podsetimo, Džozef Bajden je juče i zvanično, nakon polaganje zakletve, postao 46. predsednik SAD, dok je Tramp odbijanjem da prisustvuje inauguraciji, postao tek četvrti američki šef države koji nije prisustvovao inauguraciji novog predsednika.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ