“Zašto je princ Čarls odmah dobio test na koronu a zdravstveni radnici ne mogu da ih dobiju”: Pobuna zbog specijalnog tretmana naslednika krune jer ima “samo blage simptome”

1
Foto: Profimedia

Posle vesti da je princ Čarls testiran pozitivno na koronavirus na Tvitteru neki komentatori nisu zadovoljni percepcijom da on može dobiti poseban tretman koji nije dostupan drugim ljudima koji imaju simptome koronavirusa, piše Gardijan.

Džejms Kuk sa BBC-ja je napisao:

“Izjava da je princ Čarls ‘ispunio kriterijume potrebne za testiranje’ od NHS (Nacionalna zdravstvena služba) u Aberdinširu je zbunjujuća. Na sajtu NHS Škotske piše da se uglavnom testiranje na Covid-19 vrši samo ‘ako imate ozbiljnu bolest koja zahteva prijem u bolnicu’.

Neki od onih koji su najviše ogorčeni su komentatori viđeni kao desničari. Evo nekoliko. Komentar Alison Pirson iz Telegrafa:

“Ako mogu da testiraju princa Čarlsa na ‘blage simptome’ Koronavirusa, mogu dobro da provere medicinske sestre, lekare i medicinske službenike na prvoj liniji fronta. Bez izgovora! # COVID19”

“Nemoralno je i pogrešno za princa Čarlsa da koristi koronavirusni test kada ima samo blage simptome i oni su oskudni. Niko drugi ne bi imao pravo na takav test sa blagim simptomima. Taj test je mogao bolje da koristi NHS radnik ili radnik supermarketa” napisala je Džulija Hartli- Brejer.

“Ne zameram princu Čarlsu i Kamili što su odmah dobili testove na COV-19 s obzirom da je naslednik trona. Ali mogu se postaviti legitimna pitanja zašto ih članovi kraljevske porodice odmah mogu dobiti, ali NHS radnici to ne mogu”, piše Pirs Morgan.

“Moji roditelji žive u ruralnoj Škotskoj. Oni su u riziku i oslanjaće se na NHS ako dobiju Covid-19. Čarls od Vindzora izričito je zanemario molbe da se drži na distanci, rizikujući živote mnogih drugih, tako da on može biti negde sa lepim pogledom. Ljut sam”, napisao je Adam Remzi iz Otvorene demokratije (koji definitivno nije desničar).

1 KOMENTAR

  1. Isto kod nas Lepa Brena i njrni, i to pevaljka putovala i šoping i bez simptoma ali da bude sigurna. Za to treba neko da odgovara.

Comments are closed.