“Zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20.30, nego od 5 do 17 časova?”: Peticiju za šetnju kućnih ljubimaca potpisalo 37.000 građana

2
Foto: Profimedia

Peticiju za vraćanje na snagu odluke o večernjem izlasku kućnih ljubimaca radi obavljanja fizioloških potreba u prvih pet dana potpisalo je 37.000 građana, saopšteno je danas.

Inicijativa koja stoji iza peticije navodi da se zahtevu pridružilo više od 30 udruženja koja se bave pravima i zaštitom životinja, kao i nekoliko veterinarskih ambulanti.

Potpisi su poslati predsednici Vlade Ani Brnabić.

“Slažemo se da su u ovom momentu najvažniji životi i zdravlje ljudi, pa je tako peticija i apel svim vlasnicima kućnih ljubimaca da se prilikom izlaska pridržavaju svih mera koje je Vlada propisala. Ne postoji nijedan razlog zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20.30 nego od 5 do 17 časova”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa je dodala da su za ljude koji imaju kućne ljubimce oni na neki način članovi porodice i da u teškim momentima samoizolacije velikom broju ljudi, naročito onima koji su sami, pomažu da se psihički osećaju bolje i lakše prebrode trenutnu situaciju.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Možete da se žalite bogu ocu i pišete peticije, ništa vam ne vredi Ljudi, jer vama ne ulazi u glavu da kada je vanredno stanje, to je tačka na sve. Ovo je rat i kada je ratno stanje, svi moramo da se povinujemo naredbama. Mnogi od vas, koji imate kućne ljubimce, su to zloupotrebljavali tako što ste okupljali u većim grupama i međusobno ste bili na malom rastojanju, bez ikakve zaštite, družeći se i praveći manje žurke na otvorenom, a kao pokriće za sve to imali ste povodac u rukama sa svojim psom. Neki su se dosetili pa su vezivali za povodac mačke,samo da bi izašli napolje i zajebavali se. Znate šta? Koliko je vas briga za sve nas ostale da nas nećete zaraziti takvim ponašanjem, toliko je i mene briga za vas ako vas dohvati korona, ali upravo u tome i jeste poenta. Vi mlađi ste veoma neozbiljni, a najveća ste opasnost po ostale, upravo zbog takve neozbiljnosti. Kada sve ovo prođe ja ću da pokrenem inicijativu, na državnom nivou, da se vrati obavezno služenje vojnog roka, jer da je to bilo zadnjih 5 godina, vojske bi bilo i više nego dovoljno da se pokriju granice, bolnice, gradovi, cela zemlja.
    Živela Srbija!

Comments are closed.