Zar ste mislili da će mu nešto promaći? Goran Vesić: “Veliko ratno ostrvo je dragulj Beograda, imamo dosta planova”

Srećom, izgleda da (zasad) ne uključuju gradnju

9
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je Veliko ratno ostrvo i rekao da je ono blago i prirodni dragulj Beograda čiji je značaj nemerljiv za glavni grad, jer obiluje prirodnim bogatstvima i zaštićenim vrstama, piše N1.

On je dodao da se ovo ostrvo svake godine širi, a da je samo tokom poslednjih decenija uvećano za pedesetak hektara i naglasio da se Grad Beograd na poseban način brine o Velikom ratnom ostrvu.

“Na njemu se priroda čuva i nije dozvoljena gradnja. Trenutno se uređuje prirodni kanal Galijaš, koji je prirodno mrestilište riba. Reka stalno nanosi mulj, pa je do sada očišćeno skoro 650 metara kanalskog prostora i nastaviće se sa radovima, kako bi kada voda nadođe, ribe našle svoje sklonište i mrestilište tokom zime i proleća” rekao je Vesić.

On je podsetio da “Zelenilo – Beograd” na ostrvu ima svoju bazu, gde je prostor namenjen edukaciji učenika, a da istovremeno radnici preduzeća uređuju šumu i podmađuju je sadnicama.

“Ima dosta planova za Veliko ratno ostrvo, ali svi oni se nalaze u okviru Plana generalne regulacije zelenih površina, koji je nedavno, a prvi put u istoriji, usvojila Skupština grada Beograda. Plan predviđa povećanje zelenih površina u gradu sa trenutnih 15 na 25 procenata”, kažao je Vesić.

Nije dugo vremena bilo potrebno da se na Tviteru pojave pošalice na Vesićev račun.

9 KOMENTARA

  1. Ako krenete u akciju sređivanja,to znači da će ostrvo biti unakaženo kao i sve do sada što ste radili

  2. Vesicu,nije ni cudo,sto si kod Djilasa bio mali od palube..Cega god se dovatis,ti upropastis..Pocev od zivaca gradjana,pa fontana na Slaviji od astronomskih 3.000.000 eur/10 x skuplje od realne vrednosti/,pa sad kocke na Trgu Republike..I ko zna sta jos sto se ne zna..Postovani predsednice Vucicu,Zasto u redove vase stranke,primate ovakve osvedocene lopurde,preletace i ljigavce?Koji vernost svojoj Ds prodaju za veceru?Taj Vesic kada mu je bilo toliko lose,nije napustio Ds,jer je vlast slatka..Ne dopusti neznalici i profiteru da unisti jednu od retkih netaknutih prirodnih bisera u Beogradu..Zar vasa stranka nema skolovani kadar?Niste fer prema gradjanima Srbije koji su glasali za vas i vasu stranku..A vi u vase redove primate LOPURDE IZ DS..To je sramotno uvazeni gospodine predsednice..Ja sam glasao za vas i Sns,smatrajuci da je demokratskoj PLJACKI, KRAJ..

  3. Veliki Pekić je jednom rekao da je glupost koja rano rani daleko opasnija od one koja spava do podne. Na žalost, u ovom izvlačenju nama su uleteli Ranoranioci, i ja se iskreno prepadnem kada čujem da “imanju mnogo planova”

  4. Sada ce Iznogud da poploca Veliko ratno
    ostrvo,posece drvece i zabetonira ga,a
    onda ce da promeni kocke.Cena prava sinica
    od 5-10 miliona eurosa.

Comments are closed.