Zaplenjenu viljamovku, koju je Vlada ustupila bolnici, preradiće vinarija u alkohol

2
Foto: Profimedia

Vlada Srbije odlučila je da Crvenom krstu u Kruševcu i Opštoj bolnici u tom gradu bez naknade ustupi nešto manje od 9.200 flaša rakije viljamovke za dezinfekciju radnih površina, prenela je agencija Beta.

Kako se navodi u Službenom glasniku objavljenom 21. avgusta, u pitanju je roba oduzeta u postupku inspekcijskog nadzora još u maju 2005. godine.

Ukupno će Crvenom krstu i Opštoj bolnici u Kruševcu biti dodeljeno 9.196 flaša viljamovke.

Kako su u organizaciji Crveni krst u Kruševcu rekli reporteru N1, „razočarani su što je ova vest na ovaj način ugledala svetlost dana“, prenosi N1.

U organizaciji ne negiraju da su tražili od Vlade Srbije da im omogući da neke zalihe pića koje postoje dobiju, ali kako bi u Vinariji Župa preradili te zalihe u medicinski alkohol od 75 procenata, kako bi to koristilo zdravstvo. Razmišljali su, kažu, da se pripreme za neki mogući veći talas oboljevanja s jeseni i da je to bio osnov njihovog zahteva, međutim, kažu da niko nije ni planirao, ni tražio, da rakijom zaista briše površine u bolnicama.

U lokalnoj organizaciji Crvenog krsta kažu da su juče bili šokirani kada su čuli da će „Opšta bolnica i Crveni krst koristiti rakiju za dezinfekciju“.

Pokazali su reporteru N1 dokument koji je stigao, o dodeli zaliha rakije Crvenom krstu i bolnici. U tom dokumentu, kako prenosi N1, zaista piše da se te zalihe dodeljuju, ali kada se okrene strana, navodi se u jednom delu da će rakija biti prosleđena fabrici Župa, koja će od toga napraviti medicinski alkohol.

2 KOMENTARA

  1. Uuuuu al’ ce u krusevackoj bolnici biti veselo, kompletno osoblje i bolesnici ce temeljno da dezinfikuju i unutrasnje organe i ambijent.

Comments are closed.