“Žao mi je zbog zvezdice pored naziva Kosova, nadam se da se greška neće ponoviti…”

0
(BETAPHOTO/CMG/EV)

(Beta) – Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izrazio je danas žaljenje zbog tehničke greške nakon što je “Kosovo u dokumentu ministarstva zdravlja označeno sa zvezicom”, što rade zemlje koje ga nisu priznale.

U dokumentu novog “Kosovo je predstavljno sa zvezdicom”, ali je nakon što je to objavljeno u medijima ispravljeno i zvanično objašnjeno da se radi o tehničkoj greški. Crna Gora je među prvim država priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

“Žao mi je što se to desilo, ali ostajem pri stavu koji smo potpisali u zajedničkom sporazumu – da nema promena oko priznanja Kosova. I ministarstvo spoljnih poslova Kosova je dobilo ovo objašnjenje. Nadam se da se u budućnosti neće ponavljati ovakve greške”, rekao je Abazović na 10. To Be Secure Forumu (2BS) u Podgorici.

Abazović je dodao da ne želi da brani bilo koga u vladi.

“Ali, ušli smo u ovu javnu administraciju sa većinom ljudi koja nas doživljava kao neprijatelje. Nisam siguran da neko od administracije nije želeo da okrivi vladu za tako nešto, ali zadatak ministara je da to kontrolišu. Kad se radi o Kosovu, mislim da svi treba da budu relaksirani jer ovo pitanje neće ponovo biti otvoreno”, rekao je Abazović, ponovivši da mu je žao što se to dogodilo. 

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500