„Zanimljivo da je SPS požurio da formira vlast svuda gde se SNS ne pita…“

0
Foto: Prinstcreen Youtube

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da novi premijer treba da „nastavi dosadašnju politiku razvoja i napretka Srbije“ i da će se saznati ko će to biti u roku propisanom zakonom.

Na pitanje kojoj je opciji za formiranje vlade bliži, od onih koje je pominjao predsednik države Aleksandar Vučić, on je za današnju Politiku rekao da je „najbliži onoj za koju se bude odlučilo Predsedništvo stranke“.

Govoreći o lokalnim vlastima, on je rekao da se „svuda gde je rezultat bio ispod republičkog proseka, i gde je lokalna lista kvarila procenat osvojenih glasova republičkoj, mogu očekivati promene“.

„Tu pre svega mislim na Beočin, Ivanjicu, Arilje, pa i Kragujevac. To su samo neki od odbora koji će svakako doživeti kadrovske promene“, rekao je Glišić.

On je naveo da je „jedan deo odbora u Beogradu ostvario dobre rezultate i značajno uvećao broj glasova u odnosu na prethodne izbore“.

„Sa druge strane, postoji nekoliko odbora koji su podbacili i kada se završi analiza za Beograd svakako će doći do smena“, rekao je Glišić.

Na konstataciju da je „zanimljivo da su socijalisti požurili da formiraju vlast gde su mogli i to bez koalicije sa naprednjacima“, Glišić je rekao da je to njihovo pravo.

„Ali je zanimljivo da su to uradili u više opština, kao što su na primer, Bački Petrovac, Svilajnac i Surdulica. Svuda gde se mi ne pitamo, lokalni parlamenti su već formirani“, rekao je Glišić.

Govoreći o dešavanjima u Šapcu, on je rekao da „odlazeći gradonačelnik Nebojša Zelenović ne može da se rastane sa foteljom“.

„Ukoliko budu odbijali da ponove izbore na ovih 27 (biračkih) mesta, ne isključujem mogućnost prinudne uprave. Malim diktatorima iz Šapca neće biti dozvoljeno da se igraju narodnom voljom“, rekao je Glišić.

(Beta)