“Žalim što sam otišao u Crvenu zvezdu i tamo naišao na Šekularca. Ima mnogo zločestih ljudi”: Zoran Vujović o epizodi u crveno-belom

0
screenshot/youtube

Bivši fudbaler Hajduka i jedan od najboljih jugoslovenskih igrača svoje generacije, Zlatko Vujović, govorio je o u jednom intervjuu i o periodu provedenom u Crvenoj zvezdi.

“Igrao sam za Crvenu zvezdu pet utakmica, pre rata. Svojom nesmotrenošću tada sam raskinuo ugovor s Kanom, a onda sam ga ponovno produžio. I izgubio sam pravo igranja za taj tim te godina, a jedini način igranja do početka nove sezone bio je odlazak u neki drugi klub. Kako su Kan i Zvezda imali dobar odnos, jer je Dule Savić bio pre igrač Kana, za njih je to bilo najbolje rešenje i nisu mi dali da biram. Bio sam tamo 1989. godine”, rekao je Vujović za “Večernji list”.

Period proveden u Beogradu nije mu ostao u lepom sećanju, a i danas mu pravi probleme.

“Jako mi je žao zbog toga, ne zbog politike nego zato što sam naišao na trenera Šekularca koji mi nije davao priliku. S razlogom, ja sam ipak bio stariji igrač koji je napolju nešto i zaradio, pa je logično bilo dati priliku mlađima. Ali, eto, meni neki to igranje u Crvenoj zvezdi zameraju. Vi znate, kao i ja, koliko ima zločestih ljudi. A ja sam se, pre negoli sam išao u Zvezdu, nudio Hajduku i Dinamu, ali oni nisu bili zainteresovani”, objasnio je Vujović.

Za reprezentaciju Jugoslavije je igrao 34 puta u periodu od 1979. i 1989. godine i bio učesnik Mediteranskih igara u Splitu 1979, Olimpijskih igara 1980. godine u Moskvi i Mundijala 1982. godine u Španiji.