Zabrana organizovanja proslava za Novu godinu, radno vreme ugostiteljskih obejkata do 18.00: Nove mere tokom praznika u Severnoj Makedoniji

0

(Beta) – Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da za predstojeće praznike zabrani organizovanje proslava i napolju i unutra i da od 18. decembra do 20. januara radno vrema ugostiteljskih objekata ograniči do 18.00 sati.

Novi paket restriktivnih mera, koje će važiti za Novu godinu i Božić, zajedno su saopštili premiijer Zoran Zaev i ministar zdravlja Venko Filipče.

“Cilj ovih mera je da svi još malo izdržimo i da ne dozvolimo da zbog proslave izazovemo esklaciju. Mera nose ime ‘Proslavi praznik odgovorno’, a cilj je zaštita od kovid-19 u predvečerje vakcinacije”, rekao je Zaev na onlajn konferenciji za novinare.

Premijer je istakao da je verskim zajednicama preporučeno da ne pozivaju na masovno okupljanje.

Zaev je istakao da će Novu godinu dočekati kod kuće sa suprugom i dvoje dece, dodajući da je svim državnim funcionerima preporučio da budu primer u poštovanju mera.

“Ostaje preporuka da nema okupljanja po kućama i preporuka da nema okupljana ni u vikendicama u viked naseljima”, rekao je ministar Filipče.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500