Zabrana organizovanja dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom: Nove epidemiološke mere u Crnoj Gori tokom praznika

0
Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je donelo nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, prema kojima je, između ostalog, zabranjeno organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom prostoru, prenose podgoričke Vijesti.

“Tokom verskih praznika (noć između 24. i 25. decembra 2020, noć između 5. i 6. januara, kao i noć između 6. i 7. januara 2021. godine) dozvoljava se izlazak iz objekata stanovanja radi prisustvovanja tradicionalnim verskim obredima pod već definisanim uslovima za boravak u verskim objektima i za vreme verskih obreda na otvorenom”, naveli su iz crnogorskog Ministarstva zdravlja.

Takođe, zabranjeno je organizovanje svih stručnih i naučnih skupova (seminara, kongresa…) u periodu 28. decembra do 11. januara.

Izuzetak su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta, kao i uz pridržavanje mera fizičke distance od dva metra, nošenje maski…

Mere će važiti do 11. januara 2021. godine.

Takođe, zabranjen je rad noćnih klubova/barova i diskoteka.