“Zabrana okupljanja mora da važi i za rijaliti”: Sudija Miodrag Majić o “izuzecima” od vanrednog stanja

0
Screenshot

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić ocenio je da su rijaliti programi koji se i dalje emituju u Srbiji opasnost u epidemiološkom smislu, ali i da se kose sa naredbom o zabrani okupljanja.

“Ako pogledamo naredbu o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima i zatvorenim prostorima, koja je objavljena, ona ne dozvoljava takve izuzetke i jednostavno mislim da to nije nešto što na bilo koji način sme da odstupa u ovoj situaciji”, rekao je Majić za Nova.rs.

Iako je, kako prenosi Nova.rs, nagovestio da nije upoznat sa sadržajem rijalitija, ipak je sa pravnog aspekta prokomentarisao da li karantin važi za sve, te dao odgovor i na pitanje – narušava li se Ustav time što su učesnici rijalitija izuzeti iz mera Vlade, koje se odnose na sve ostale građane.

“Ako je to tačno da tamo ima više od pet lica, na koliko je ograničeno okupljanje, nije da se nešto snebivam, nego stvarno ne pratim, pa ne znam šta se tamo odvija, ako su to okupljanja više ljudi, kao što kažete da jesu, to je nešto što je suprotno naredbi o zabrani okupljanja u zatvorenim prostorima”, rekao je sudija Apelacionog suda u Beogradu.