“Zabrana masovnih okupljanja bi značila kraj za nas”: Stonsi, Mekartni, Ed Širan i drugi muzičari traže od britanske vlade dozvolu koncerata

0
Foto: Profimedia

Više od 1.500 muzičara, među kojima su Pol Makartni i Ed Širan, traže od britanske vlade da reaguje i spasi svetski poznatu muzičku scenu od propasti zbog pandemije koronavirusa.

Rolingstonsi, Rod Stjuart, Litl Majk, Koldplej takođe su potpisali otvoreno pismo u kome se navodi da bi zabrana masovnih okupljanja kao odgovor na virus mogla da označi “kraj ove vodeće industrije u svetu”.

U pismu se kaže da “bez ukidanja mere o socijalnoj distanci i bez bilo kakvog dogovora o finansijskoj podršci vlade, sumorna budućnost očekuje koncerte, festivale i stotine hiljada ljudi koji su angažovani na njima.”

Letnji muzički festivali u Britaniji su glavni “poslodavci” i donose prihode. Svi su otkazani ove godine ili se “održavaju” samo preko interneta zbog pandemije COVID-19.

Britanska vlada je saopštila da već podržava milione radnika bez angažmana, uključujući i one u kulturnom sektoru i traži način za dodatnu podršku.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/