Zaboravili na najgoru kampanju u istoriji: Bajden uz Trampa nakon smrti brata

0
Foto: Profimedia

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Sjedinjenih Država i nekadašnji potpredsednik SAD Džozef Bajden izrazio je saučešće aktuelnom predsedniku i rivalu Donaldu Trampu zbog smrti brata.

Tramp je objavio da nije izgubio samo mlađeg brata Roberta Trampa, već i najboljeg prijatelja.

“Nije bio samo moj brat, bio mi je i najbolji prijatelj. Jako će mi nedostajati, ali opet ćemo se sresti. Sećanje na njega zauvek će živeti u mom srcu. Roberte, volim te. Počivaj u miru”, naveo je predsednik SAD u saopštenju.

Iako su do danas vodili bespoštednu i najgoru kampanju u istoriji SAD, kako je nazvana, Bajden, koji i sam zna šta znači izgubiti voljene osobe, objavio je na Tviteru:

“Gospodine predsedniče, Džil i ja smo tužni zbog smrti vašeg brata Roberta. Znam koliko je ogroman bol zbog gubitka voljene osobe, i znam koliko je porodica važna u ovakvim trenucima. Nadam se da znate da su naše molitve sa svima vama.”

Bajdenov sin Džozef Robinet Bajden II, preminuo je od tumora mozga 2015. godine u 46. godini, o čemu je Bajden pisao u “Obećaj mi, tata”. To nije jedina tragedija u njegovoj porodici. Osamnaestog decembra 1972, šest sedmica nakon što je Džo Bajden izabran u Senat prvi put, Džoova prva supruga Nilija i trinaestogodišnja ćerkica Naomi stradale su u saobraćajnoj nesreći na putu za božićnu kupovinu. I Džozef i Hanter, njihova deca koja su tada imala jedva tri odnosno četiri godine, takođe su bili u kolima, i proveli su nekoliko nedelja u bolnici. Bajden je položio zakletvu u njihovoj bolničkoj sobi.