“Za život nov”: Hor Kolibri himnom o dečijim pravima najavljuje UNICEF-ov dobrotvorni koncert

0

Povodom 30. godišnjice od usvajanja Konvencije o pravima deteta, hor Kolibri snimio je himnu posvećenu deci i njihovim pravima pod nazivom „Za život nov“. Autor teksta i muzike je Nikola Čuturilo.
Pesmom se najavljuje veliki dobrotvorni koncert 13. novembra u Sava Centru u organizaciji UNICEF-a, a koji se realizuje uz podršku Grada Beograda.Na bini će se po prvi put zajedno naći hor Kolibri i specijalni gosti Nemanja Radulović i Stefan Milenković.
30 godina nakon usvajanja Konvencije o pravima deteta, dečija prava se nisu promenila, jer ona nemaju rok trajanja.
Novi globalni izazovi, kao što su ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije, potpuno menjaju detinjstva. Deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. 
Moramo stoga da se obavežemo na konkretno delovanje da bismo zaštitili i obezbedili da svako dete, danas i ubuduće, ima jednake šanse u životu.
Jedan od načina da se to postigne je ulaganje u obrazovanje u ranom uzrastu. Vrtići su mesto gde se deci  pruža podrška, gde  mogu da uče da razmišljaju kreativno i sarađuju jedni sa drugima, gde imaju slobodu da budu maštoviti i da uvežbavaju svoje veštine. 
Sva sredstva od prodaje karata za koncert biće preusmerena za podršku unapređenju programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji.
Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra i na sajtu Tickets.rs.