Za izložbu Marine Abramović u Beogradu traži se karta više

0
Foto: Profimedia

Zbog velikog interesovanja publike, Muzej savremene umetnosti u Beogradu pokrenuo je prodaju ulaznica za veliku retrospektivnu izložbu “Čistač” Marine Abramović, koja se otvara 21. septembra.

Regularna cena ulaznice iznosi 600 dinara, a za studente, učenike srednjih i osnovnih škola i penzionere 300 dinara. Za grupe sa više od 15 posetilaca pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, dok za decu od sedam do 17 godina cena iznosi 150 dinara.

Karte će biti dostupne i na blagajni Muzeja savremene umetnosti od dana otvaranja izložbe i jedino se tamo mogu realizovati definisani popusti.

“Ovo je prvi put da Muzej savremene umetnosti u Beogradu uvodi online prodaju ulaznica, što dovoljno svedoči o veličini i značaju celokupnog projekta. Definisani mehanizam kupovine za unapred odabrani datum i vremenski slot predstavlja uobičajenu praksu u muzejima širom sveta i omogućiće da što veći broj zainteresovanih na najbolji mogući način doživi jednu ovakvu multimedijalnu postavku”, istakao je Slobodan Nakarada, v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

On je dodao da se radi o najnižoj ceni ulaznica za ovu izložbu koja je do sada obišla šest evropskih gradova.

Ulaznice za izložbu se neće naplaćivati licima sa invaliditetom, predškolskoj deci, trudnicama, prilikom grupnih poseta svakom 15. posetiocu (ukoliko već nije odobrena neka druga vrsta popusta), profesorima, docentima, asistentima i studentima istorije umetnosti, arhitekture, likovnih i primenjenih umetnosti uz pokazivanje indeksa ili dokaza o zaposlenju, kao i članovima ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja uz pokazivanje članske karte.

Besplatan ulaz biće i na Dan Muzeja savremene umetnosti (20. oktobar), ali i svake prve srede u mesecu od 10 do 18 sati.

Izložba u beogradskom Muzeju savremene umetnosti biće poslednja prilika da se regionalna javnost upozna sa izložbom “Čistač” u okviru koje će biti predstavljene sve faze stvaralaštva jedne od najvećih umetnica današnjice.

Postavka će obuhvatati celokupan prostor Muzeja i sadržaće više od 120 radova – od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa nekadašnjim partnerom Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere.

Nosilac projekta je Muzej savremene umetnosti u Beogradu, uz podršku Vlade Srbije. Pruducent izložbe je Moderni muzej iz Stokholma, u saradnji sa Luizijana muzejom moderne umetnosti (Humlebek) i Bundeskunsthale (Bon).

Ulaznice se kupuju za tačno definisani datum i vremenski termin, a mogu se nabaviti i putem interneta.