Za Evrosong se takmiči i ćerka bivšeg hrvatskog premijera: Kažu da zvuči kao Adel

0
Foto Profimedia

Ela Orešković, ćerka bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića u Opatiji će nastupati s pesmom “Come this Way” i to je najveće iznenađenje ovogodišnje Dore, piše Jutarnji list.

“Pesma je ljubavna, srednjeg tempa, s malim retro touchem. Zvuči moderno, čvrsto i premda je nezahvalno opisivati pesmu, pošto se ona pre svega mora čuti, rekla bih da je to nešto u stilu onog što na svjetskoj sceni radi Dua Lipa”, kaže Ela čiji glas oni koji su je imali prilike čuti upoređuju s Adel.

Na Dori će pevati na engleskom jeziku koji je, ističe, njen prvi jezik, iako ova studentkinja psihologije (studira u Španiji) i hrvatski jezik vrlo lepo govori.

“Bolje od tate!”, u šali kaže Ela koja u Hrvatskoj živi već deset godina, kada se s porodicom doselila iz Kanade.

Za muziku se ozbiljnije počela zanimati još dok je pohađala American International School of Zagreb.

“Bila sam oduševljena kada sam doznala rezultate HRT-ovog takmičenja. Naravno, i moji doma su presretni”, kaže Ela, a na pitanje kako je na lepe vesti reagovao njen tata, bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković, kaže:

“Cela moja porodica velika mi je podrška. Svima mojima drago je da me toliko veseli baviti se muzikom, pa ni tata nije izuzetak. On isto jako voli muziku, mada se moj i njegov muzički ukus razlikuju. On najviše sluša Queen, Rolling Stonese, Guns&Roses, AC/DC…”, rekla je Ela Orešković.