Za 12 sati posetiće 8 lokacija: Plan posete Dmitrija Medvedeva

0
Profimedia

Više od 5.000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka, obezbeđivanje u subotu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beogradu, prenose mediji pozivajući se na “Večernje novosti”. Prema ovim navodima, “bezbednost u gradu će biti podignuta na najviši nivo”.

Veliki broj pripadnika obezbeđenja je neophodan jer će Medvedev tokom dvanaestočasovnog boravka u Beogradu posetiti osam lokacija, pa će svaka lokacija biti bezbednosno pokrivana tokom većeg dela dana, navodi neimenovani izvor lista.

Premijer Rusije će po dolasku u Beogradu, gde će ga dočekati premiejrka Ana Brnabić, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na vojnom aerodromu u Batajnici prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije, sledi svečani doček ispred Palate Srbija, pa radni ručak sa premijerkom i članovima dve delegacije.

Vučić i Medvedev će, kako je predviđeno protokolom, razgovarati 45 minuta, a ruski premijer potom će položiti venac na spomenik “Smrt fašizmu, sloboda narodu” na Kalemegdanu.

Medvedev će prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Sava centru, a gostu iz Rusije srpski predsednik prirediće večeru u Domu garde.