Wizz Air obnavlja letove između Srbije i Kipra od 18. oktobra

  0

  Wizz Air, najzelenija* evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, najavila je da obnavlja letove iz Beograda za Larnaku od 18. oktobra 2020. godine. Letoviće se obavljati sva puta nedeljno – sredom i nedeljom. Karte su već u prodaji putem sajta wizzair.com i mobilne aplikacije avio-kompanije po početnoj ceni od 2,919 dinara**.

  Najava ponovnog uvođenja letova je usledila posle odluke kiparskih vlasti da Srbiju premeste sa C na B listu zemalja, čime je državljanima Srbije dozvoljeno da uđu na ovo ostrvo sa negativnim PCR testom koji nije stariji od 72 sata.

  S obzirom da je bezbednost putnika i posade najveći prioritet Wizz Aira, ovaj avio-prevoznik je uveo niz pojačanih mera higijene kako bi zaštitio zadravlje i bezbednost svojih putnika i posade. U okviru ovih novih protokola i kabinsko osoblje i putnici su u obavezi da nose maske tokom celog leta, a od kabinskog osoblja se zahteva i da nosi rukavice. Putnicima bez maske nije dozvoljeno da se ukrcaju, ali oni mogu uvek da kupe novu masku u avionu u okviru sanitarne opreme (1 bočica sanitarnog gela, 2 para rukavica, 2 maske, 6 sanitarnih maramica). U avionima Wizz Aira se redovno vrši prskanje najsavremenijim antivirusnim rastvorom, a poredWizzovog strogog rasporeda dnevnog čišćenja, svi avioni se dodatno dezinfikuju tokom noći istim antivirusnim rastvorom.Savetuje se da se kupovina u avionu vrši beskontaktnim plaćanjem. Od putnika se zahteva da poštuju mere fizičke distance koje su uvele lokalne zdravstvene vlasti i savetuje im se da svu kupovinu obave onlajn pre leta (npr. čekiranje prtljaga, WIZZ Priority, brza bezbednosna kontrola), kako bi se svaki mogući fizički kontakt na aerodromu sveo na minimum. Za više informacija, kliknite ovde da pogledate nov Wizz Airov video o zdravlju i bezbednosti.

  Wizz Air takođe podseća svoje putnike da dodavanjem WIZZ Flexa prilikom rezervacije mogu biti sigurni da, u slučaju da se promene okolnosti ili jednostavno žele da putuju nekog drugog datuma ili na neku drugu destinaciju, mogu da promene svoju rezervaciju za bilo koji Wizzov let po svom izboru. Ovaj dodatni vid zaštite prilikom rezervacije putnicima pruža dodatnu sigurnost u ovim neizvesnim vremenima.

  * Wizz Airove emisije ugljen-dioksida su bile najniže među evropskim avio-kompanijama u periodu od 12 meseci zaključno sa aprilom 2020. godine (57,2 g/km po putniku)

  ** Cena karte u jednom pravcu, uključujući administrativnu taksu. U cenu je uključena jedna ručna torba (max: 40x30x20cm). Kofer sa točkićima i svaki komad čekiranog prtljaga se dodatno naplaćuju. Cena važi samo za rezervacije izvršene putem sajta wizzair.com i WIZZ mobilne aplikacije. Broj mesta po navedenim cenama je ograničen.