Vulin: Vučić je predsednik svih Srba i treba da stvori „Srpski svet“…

4
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Lola Djordjevic/DS)

(Beta) – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da su istiniti navodi bošnjačkih i crnogorskih medija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara „Srpski svet“, jer Srbi imaju pravo da budu politički jedinstven narod i da zajedno odlučuju o ključnim nacionalnim pitanjima.

„Poslednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima je da Vučić stvara ‘Srpski svet’. Verujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba da stvara Srpski svet. Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsednik Srbije je predsednik svih Srba“, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da Vučić „jeste predsednik svih Srba“ i da „zbog toga mogu samo da ga mrze“, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Dosta se Srbija pravdala što Srbi vekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju“, rekao je Vulin.

On je ocenio da „teritorijalno ujedinjena Nemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu“, i dodao da Srbi „nemaju jednu državu, ali mogu da imaju jednu politiku i jednu volju“.

„Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Srbi su postali jedinstven politički narod i bolje da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju“, rekao je Vulin.

4 KOMENTARA

  1. Вулин поново повиленио! Сада би да даје аргументе србомрсцима на свим странама да поново нападају српски народ за тобожње стварање “велике Србије”. Мало му је што је суфлирао шефици ЈУЛ-а да води погрешну, анационалну политику. Вулин је доста зла учинио, за два живота. И ред је да заћути, да нас не уваљује у нове невоље.

  2. Вучић заиста успешно ствара „српски свет“. У земљи их је све мање, али по свету, све више.

  3. Vučić nije predsednik svih Srba, već predsednik Republike Srbije. Države čiji su građani i srpske, i mađarske, slovačke, rumunske, hrvatske, bugarske, romske …nacionalnosti.
    Ovakve šoviničke, diskriminatorske, neosvešćene izjave možda nekažnjeno može da daje nekakav pijanac ispred lokalne prodavnice u nekom selu. A političar koji ih izgovara izaziva etničke sukobe. Poziva na rat. A kada to radi ministar vojni…

Comments are closed.