Vulin u Novom Pazaru: Razumem svaku kritiku ali ne i laž, pomažemo svima…

2
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/MO)

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je posetio poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela.

Rekao je da je Vojska Srbije “izvršila naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića”, postavila poljsku bolnicu i uradila sve “da bi se građani Novog Pazara, Sjenice, Tutina, čitavog ovog kraja, osećali sigurno i da bi dobili odgovarajuću zdravstvenu zaštitu”.

“U ovom trenutku ovde se nalazi 40 pripadnika Ministarstva odbrane, našeg vojnog saniteta. Oni su iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Beograda”, rekao je Vulin, prenelo je Ministarstvo odbrane.

On je naglasio da može da razume svaku kritiku, ali da “apsolutno odbija kao najgoru i najgnusniju laž da se o bilo kojem građaninu Srbije različito vodi računa zbog njegove vere ili nacije”.

Komandant poljske vojne bolnice, potpukovnik Predrag Krstić, rekao je da ta bolnica radi od juče za lečenje srednje teško obolelih KOVID-pacijenata. Kapacitet bolnice je 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170.

U toj bolnici je danas 45 obolelih, od kojih osam na kiseoničkoj terapiji, rekao je Krstić i dodao da saradjuju s lokalnim vlastima, direktorom Zdravstvenog centra Novi Pazar i s Drugom brigadom kopnene vojske.

Ministar Vulin se sastao i s koordinatorom Opšte bolnice Novi Pazar Mirsadom Djerlekom koji je naglasio da je pre 10 dana u Novom Pazaru počeo nagli porast pacijenata zaraženih koronavirusom.

“Znajući da će se kapacitet bolnice brzo popuniti, od predsednika države i ministra odbrane zatražio sam vojnu bolnicu. Samo sinoć je kod nas došlo 100 ljudi, bolnica je bila puna i ne znam šta bismo radili da nije bilo VS”, rekao je Đerlek.

“Narod veruje vojnim lekarima. Sinoć sam nudio nekim građanima Sjenice da budu smešteni u hotelskom smeštaju, ali su oni to odbili uz reči da žele da ih leče vojni lekari. To je ono što me je obradovalo, da narod veruje Vojsci i da veruje ovoj državi”, rekao je Đerlek, prenelo je Ministarstvo odbrane.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Zar ne treba da je u izolaciji. bio je pozitivan na covid-19. Rešio malo da proširi, jel da?

  2. “Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je posetio poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela.” Заиста, Александар Вулин је одвојио значајан део својих прихода да би ово све набавио и потом уручио, орден за госн’ Вулина, указ, одмах.

Comments are closed.