Vulin: Srbija na silu siledžija mora da odgovori silom zakona…

2
Beta - AP Photo/Darko Vojinovic, File

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da Srbija na silu mora odgovoriti silom, odnosno kazniti sve političare koji su pozivali na nasilje.

“Ili će svaki političar koji poziva na nasilje i svaki siledžija koji je sinoć uništavao Beograd biti pronađen i kažnjen, ili u Srbiji nema demokratije. Srbija na silu mora da odgovori silom zakona”, poručio je Vulin, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane.

On je ocenio da država mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni i dodao da su “huligani i političari koji ih huškaju sinoć divljali u Beogradu, zato što prethodno nisu kažnjeni oni koji su upadali sa motornim testerama u RTS, oni koji su koristili poslaničku funkciju da bi razbijali vrata na Narodnoj skupštini, zato što nisu kažnjeni oni koji su za vreme vanrednog stanja organizovali proteste, zato što niko nikada nije kažnjen za zaustavljanje saobraćaja u Beogradu i iživljavanje na mirnim građanima”.

“Država Srbija mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni, a ne siledžije i političari koji samo silom mogu da uđu u Skupštinu”, izjavio je ministar odbrane.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Vulin se najviše boji ovakvih situacija,posle jedne ovakve situacije 2000 su mu se snovi raspršili a tadašnji bogovi kojima se klanjao propali.Želim mu da mu se još jedom ponovi 2000,ali ovaj put ide u političku istoriju,tačnije na politički otpad,a ako bude pravde u ovoj zemlji biće za njega mesta i na optuženičkoj klupi.

  2. Са оваквим “зомбираним” објашњењима, осмишљеним од стране једног аутора, власт тоне у самозаваравање и покушај убеђивања, питај кога, око себе, да су се јуче заиста окупили хулигани и да је ту заиста било неке организације од стране политичара. Напротив, неки од њих, који су и покушали да узму учешће, били су одбачени. То је био бунт озлојеђеног народа. Остаје да се верује да му је потенцијал већи од ломљења знакова и жардињера, а то ће показати у наредним данима.

Comments are closed.