Vulin: “Samo neko ko ne veruje u Srbiju ne podržava mini Šengen…”

2
(BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS)

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da samo onaj ko ne veruje u Srbiju ne podržava predlog o slobodnom kretanju između Srbije i Albanije.

Obrazlažući poslanicima izmene i dopune Sporazuma između vlada Srbije i Albanije o uzajamnom putovanju državljana sa ličnom kartom, Vulin je rekao da ostvarivanje inicijative “Malog Šengena” koju je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić menja život Balkana na bolje.

“Bilo je političara koji su smeli da kažu ‘Balkan Balkancima’ i mnogi su to platili životom, Vučić je imao hrabrosti da to ponovi i kaže ‘Balkan Balkancima’, a ja molim vas da tu rečenicu oživite, da tu politiku Srbije podržite i prenesete svima da je ovo dobra vest”, rekao je između ostalog Vulin.

On je dodao da nesmetan protok roba i ljudi pomaže svim zemljama i da samo oni koji ne veruju u Srbiju napadaju ovaj predlog.

Ministar finansija Siniša Mali obrazložio je da je potvrđivanje garantne šeme kao mera podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19, deo velikog paketa ekonomske pomoći privredi.

“Mi smo definisali paket pomoći od dve milijarede evra, oko dvadeset hiljada kredita već odobreno, potrošeno je milijardu i 480 miliona evra i sada ćemo produžiti rok za još šest meseci za povoljne kredite”, rekao je Mali.

On je dodao da je najvažniji zakon o kojem se raspravlja Finansijski ugovor Povezane škole u Srbiji što znači da će biti uloženo 65 miliona evra u razvoj bežične lokalne mreže u svakoj školi gde je moguće.

Mali je dodao da je u prvoj fazi 900 škola umreženo, a da će uz pomoć ovog sporazuma biti obezbeđena lokalna računarska mreža za još 930 škola.

Poslanici će o ovim predlozima glasati u četvrtak.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

2 KOMENTARA

  1. Зарад фингирања некакве сарадње и добросуседства са оним који ти први не жели добро, а уз то је и сертификовано легло: убица, криминалаца, нарко-трафиканата,… итд., наравно, под паском из Брисела, потребно је створити некакву “илузију” Шенгена, у експерименталној фази ! Србији, која није у стању да се избори са: навалом миграната, црногорским криминалом на сопственим улицама,… само још недостаје овакав “Шенген”. Сулудо.

  2. Samo budalu ujede pas vise puta ako zna gde je vezan. Nama nije dosta jugoslavije u tog mazohizma i terora nad srbima te nam treba ponovo da nas muzu a mi da im aplaudiramo kako su pametni

Comments are closed.