Vulin odao poštu Slobodanu Miloševiću: “Bio sam njegov poštovalac i saborac…”

0
Foto: Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je danas u Požarevcu venac na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića, povodom 14. godišnjice Miloševićeve smrti u pritvoru Haškog tribunala.

Kako je naveo Pokret socijalista (PS), u dvorištu Miloševićeve porodične kuće obeleženo je 14 godina od njegove smrti a Vulin, koji je predvodio delegaciju PS je rekao da je došao da oda počast “prvom demokratski izabranom predsedniku u istoriji Srbije”.

Vulin je rekao da je Milošević vodio Srbiju u teškim vremenima i da nije bio njegov najbliži prijatelj, ali da je bio njegov poštovalac i saborac.

“Niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije bilo opravdano i legitimno, niko ne može da kaže da je nasilje na Kosovu i Metohiji koje su Srbi doživeli bilo opravdano, baš kao što niko ne može da kaže da su Srbi želeli pljačkaške privatizacije, opustošene fabrike i da budu opljačkani i oterani sa posla od strane onih koji su došli 2000. godine”, rekao je Vulin.

On je ocenio da se Srbija i dalje pita šta se Miloševiću dogodilo u Haškom tribunalu, odnosno da se i dalje ne zna puna istina o tome kako je i zašto umro.

“Za razliku od petooktobarskih pučista, koji su na vlast došli nasiljem i uz pomoć stranaca, Miloševića je uvek birala Srbija”, rekao je Vulin.

Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević umro je 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala pred kojim je bio optužen za ratne zločine počinjenim u ratovima na prostoru SFRJ.

(Beta)