Vulin: Mozzart pokazao da se zajednica ponosi našim najboljim vojnicima

  Povodom dana naših oružanih snaga nagrađeni najuspešniji sportisti Vojske Srbije

  0

  Želim da zahvalim kompaniji Mozzart zato što je prepoznala značaj i postala generalni pokrovitelj čitavog sporta u vojsci, a zatim i obezbedila novčane nagrade najboljim sportistima koje njima mnoge znače. Međutim, mnogo više od materijalne podrške nama znači što je Mozzart kao društveno odgovorna kompanija pokazao da naša društvena zajednica poštuje, ceni i ponosi se ovim ljudima, njihovim rezultatima i svime što oni rade za našu zemlju. Nagradili smo najbolje među nama, hvala im što pomažu da se oni tako i osećaju.

  Ovako je ministar odbrane Aleksandar Vulin, na svečanosti povodom uručivanja priznanja i nagrada za učinjeno delo, rezultate od posebnog značaja, najbolje sportiste Vojske Srbije, ocenio saradnju Ministarstva odbrane i lidera u industriji igara na sreću u Jugoistočnoj Evropi, kompanije Mozzart. Manifestacija organizovana povodom Dana Vojske Srbije, održana je u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba.

  Nagrađeni pripadnici Vojske Srbije, podsetio je Vulin, sve svoje rezultate postižu tako što žrtvuju svoje slobodno vreme, žrtvuju vreme sa svojim porodicama i potpuno se posvete postizanju rezultata kojma se svi ponosimo. Ulaganjem u vojni sport, naveo je on, zajedno dokazujemo da brinemo o budućnosti naše vojske, a više od svega, da cenimo način života koji sportista stvara i primer koji daje svakom pripadniku Vojske Srbije.

  Zbog svega toga, naveo je Vulin, veoma je bitno da se najbolji pripadnici podrže, a zatim prepoznaju i nagrade.

  Direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović, istakao je zadovoljstvo što je ta kompanija u prilici da sarađuje sa institucijom kao što je Ministarstvo odbrane i da pomogne njenim sportistima.

  “S obzirom na to da kompanija Mozzart na neki način živi od sporta, mi gledamo kada god smo u prilici da to vratimo, ne samo sportu, već i čitavoj zajednici u kojoj poslujemo. Mislim da je saradnja sa Vojskom Srbije pravi način za to, i čini nas izuetno ponosnim što je za deo velikog uspeha naših vojnih sportista zaslužna upravo kompanija Mozzart”, naglasio je Popović, koji je rekao da će ovaj privredni gigant i ubuduće ulagati u sport i prave vrednosti.

  Kapetan Nevena Jovanović, koja je za dostignuća u sportu odlikovana vojnom spomen-medaljom, obraćajući se u ime nagrađenih sportista, zahvalila je ministru odbrane i prijateljima ove institucije na pažnji koja se posvećuje razvoju vojnog sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dodajući da su svečanost u Generalštabu i dodeljene nagrade samo jedan od pokazatelja te posvećenosti.

  Ovom prilikom najavljeno je i formiranje sportske čete, koja će okupljati najbolje pripadnike Vojske Srbije i najbolje sportiste iz različitih sportova koji će pristupiti Vojsci Srbije i koji će nastaviti da se takmiče, i da u uniformi Vojske Srbije čuvaju čast i brane boje svoje zemlje pred čitavim svetom.