Vulin: Lično nisam pristalica EU tako da, što se mene tiče, Tanja Fajon radi u dobrom pravcu. Ona će ubediti Srbe da ne treba da budu u EU…

0
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin optužio je danas predsedavjuću delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanju Fajon da čini sve da bi „Srbima ogadila Evropsku uniju“.

„Lično nisam pristalica EU tako da, što se mene tiče, Tanja Fajon radi u dobrom pravcu. Ona će ubediti na kraju Srbe da ne teba da budu u EU. Predsednik Vučić je čovek koji je za Evropsku uniju, koji drži Srbiju na evropskom putu“, rekao je Vulin za televiziju Pink.

Vulin je tako reagovao na izjavu Tanje Fajon koja je povodom završetka izbora ocenila da se nivo demokratije u Srbiji značajno pogoršao i da uslovi na tim izborima nisu bili dovoljno dobri da najznačajnija opozicija na njima učestvuje.

U saopštenju Vulinovog Pokreta socijalista se navodi da je ministar odbrane ocenio da je Vučić jedina brana između antievropskog razpoloženja koje stvara Tanja Fajon i konkretnih antievropskih rezultata u Srbiji.

„Znam da je nekoliko puta bila kod predsednika Vučića i da nije davala takve ocene, da je tu bila daleko umerenija i prepoznavala mnogo više demokratije, da je tu videla mnogo više evropskog puta. Posle, nekako, kada ode pred kamere i kada se skloni od predsednika Vučića, onda postane mnogo hrabrija“, rekao je on.

(Beta)